Locatie Residentie Liberty

Het Eilandje, Antwerpen

Het Eilandje vormt met de jachthaven een bruisende nieuwe stadswijk aan het water, gelegen in het noorden van Antwerpen.
Het laatste decennia werd er intensief gewerkt aan de herontwikkeling van dit voormalig havengebied. Voor de herontwikkeling van het gebied werd er onder andere gekeken naar de Docklands in Londen en de Kop van Zuid in Rotterdam.
Met het MAS (Museum aan de Stroom), de Montevideopakhuizen, het Red Star Line Museum, het Willemdok, de hippe horecagelegenheden en de brede stadsboulevards staat het Eilandje nu definitief op de kaart.


eilandje by night

De prominente aanwezigheid van water, de open ruimte en de verschillende types bebouwing door elkaar maken deel uit van de charme en het typische karakter van de buurt.
Het Eilandje waar de sfeer van de haven en het historisch centrum elkaar ontmoeten, blijft ook projectontwikkelaars inspireren, met projecten als de zes Westkaai Torens aan het Kattendijkdok, het Koninklijke Entrepot aan het Willemdok en Liberty Poort naast het Red Star Line Museum.